Všetko je inak....

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čo sa nam este nepodarilo povedat...

Bol som ucastnik zaujimaveho rozhovoru a temu obsahu diel v umeni vseobecne..

Na začiatku by sme mohli definovať pojmy ako obsah a forma  umeleckého diela. Teda za obsahom sa skrýva nosná myšlienka celého príbehu objektu. Sú to napríklad sociálne problémy atd.... Za formu možeme pokladať sposob akým bolo to či to dielo urobene: sposob kresby, maľby, veľkost použitej expresie, písomný štýl, výber not...

Mám občas pocit že už nermám čo povedať že všetko už bolo povedané , že všetko čo poviem už nemá takú váhu novoty. Nech poviem akúkoľvek myšlienku, vždy je to len obrátenie  myšlienky,ktorú povedal niekto iný, alebo sme ju okrajovovo zapoculi.Možno je to len moj vlastný pocit ale som presvedčený že ak by sme žili vo svete, kde by bolo všetko guľaté, listy by sa skladali z elips atd. , jednoducho nemáme nijakú šancu vymysliet kocku.  Ide len o to do akého obalu to zabalime, sposob ako to či ono povieme. Umelci dneška sa venujú stále tým  istym  témam ako aj obyčajny človek. V podstate by sa dala vyjadrit možno trochu extrémna myšlienka, že je jedno co povieme, ale ako to povieme.  


O výtvarnom umení | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014